середа, 26 липня 2017 15:38

Україні дали ліцензію на новий препарат проти СНІДу

Україні дали ліцензію на новий препарат проти СНІДу
Крім України, ліцензію на виготовлення препарату отримали ще 9 країн. Фото:phc.org.ua

Україна увійшла до списку угоди, підписаної патентним пулом лікарських засобів (ППЛС) і компанією BMS. Документ відкриває доступ до препарату атазанавір - для лікування ВІЛ-інфекції та СНІДу. Передає "Інтерфакс".

Крім України, ліцензію на виготовлення препарату отримав Алжир, Єгипет, Екваторіальна Гвінея, Індонезія, Марокко, Малайзія, Ніуе, Філіппіни, Туніс і В'єтнам. Країни отримають пакет технологій, які полегшать процес виробництва ліків.

За словами в. о. міністра охорони здоров'я України Уляни Супрун, це дуже важлива подія для України щодо оптимізації лікування ВІЛ-інфекції. "Наявність атазанавіру поліпшить якість життя людей, які живуть із ВІЛ в Україні", - заявила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новонароджені з ВІЛ можуть його побороти

Патентний пул лікарських засобів - підтримувана ООН організація охорони здоров'я, яка працює над розширенням доступу до препаратів проти ВІЛ, гепатиту С і туберкульозу в країнах з низьким і середнім рівнем доходу. Вона співпрацює з промисловістю, громадянським суспільством, міжнародними організаціями, групами пацієнтів та іншими зацікавленими сторонами для виробництва і розроблення нових рецептур, ліцензування необхідних ліків.

Зараз ви читаєте новину «Україні дали ліцензію на новий препарат проти СНІДу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути