середа, 16 грудня 2020 12:39

Україна просить ВООЗ пришвидшити поставки вакцин

Україна просить ВООЗ пришвидшити поставки вакцин
Україна виступає за рівномірний розподіл вакцин в дусі глобальної солідарності. Фото: pixabay

Прискорити поставки вакцини від коронавірусу до України просить Всесвітню організацію охорони здоров'я прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Ідеться про поставки в рамках глобального механізму COVAX, повідомили на урядовому порталі за підсумками зустрічі прем'єра з директором Європейського регіонального бюро ВООЗ Гансом Клюге.

За словами Шмигаля, Україна виступає за рівномірний розподіл вакцин в дусі глобальної солідарності. Сьогодні розробка безпечних та ефективних вакцин є шляхом виходу з пандемії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У бюджеті на 2021 рік буде фонд на вакцинацію населення - Разумков

"Україна є учасником ініціативи Глобального фонду COVAX, завдяки чому ми очікуємо отримати необхідну кількість вакцин в 1-му кварталі наступного року. Водночас ми були б вдячні за допомогу в отриманні певної кількості вакцин швидше", - заявив Шмигаль.

Всесвітня організація охорони здоров'я є одним із засновників COVAX. Ця ініціатива покликана забезпечити вакцинами бідні країни. Очікується, що до кінця 2021 року бідні країни отримають 2 млрд доз для вакцинації не менше 20% населення.

На завершальній стадії перебувають переговори з декількома виробниками вакцин від коронавірусу. Перші партії доз Україна отримає в лютому 2021 року, заявив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов в ефірі "Радіо НВ".За глобальної ініціативи COVAX Україна отримає 8 млн доз вакцини в 1-му півріччі.

Зараз ви читаєте новину «Україна просить ВООЗ пришвидшити поставки вакцин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути