Медики розповіли про три звички, які здатні зруйнувати печінку. За словами експертів, стан органу погіршується не тільки при вживанні алкоголю.
Печінка здатна регулювати гормональний баланс, обмін білків, жирів і цукру, накопичувати корисні мікроелементи і виводити токсини.
Цироз печінки може виникати не тільки при вживанні великої кількості спиртних напоїв. Так, не всі люди звертають увагу на вміст фруктози в раціоні харчування. Різні дослідження показали, що фруктовий цукор підвищує ризик виникнення ожиріння печінки при вживанні фруктів в необмеженій кількості.
В даному випадку корисний перекус може бути також шкідливий, як і пиття газованої води.
При прийомі препаратів вони розщеплюються печінкою. У деяких людей існує звичка приймати ліки для профілактики захворювань. Однак таке прагнення негативно позначається на стані печінки. При виявленні втоми, втрати апетиту, дискомфорту у верхній частині живота після вживання препаратів необхідно відразу звернутися до лікаря за консультацією.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали продукти, які не варто їсти натщесерце
Ведення малорухливого способу життя сприяє накопиченню зайвого жиру в організмі, який може відкладатися не тільки під шкірою, а й навколо органів. Жирова тканина виділяє речовини, що діють в якості посередників запалення. За рахунок цього може виникати не тільки ожиріння печінки, а й патологічні зміни її тканин, зокрема рубцювання.
Зелень у раціоні - один з необхідних складників здорового харчування.
Якщо їсти її постійно, то користь для організму просто неоціненна, розповіла нутриціологиня Надія Андрєєва в Instagram.
У будь-якій зелені міститься рекордна кількість вітамінів і мінералів. Це вітаміни А, В, С, К, РР, D, E, а також мінерали: кальцій, калій, залізо, фосфор, йод.
Серед корисних властивостей зелені також: підтримує роботу печінки, є тонізувальним і м'яким сечогінним засобом, очищає кров і організм, м'яко позбавляє від каменів у нирках, усуває запори, допомагає очищати шкіру і позбавляє від вугрової висипки.
Якщо їсти її регулярно, то це допомагає зміцнити імунітет і підвищити захисні сили організму. Тоді він значно ефективніше протистоїть вірусам та інфекціям, якщо в раціоні присутня свіжа зелень.
Коментарі