Ексклюзиви
пʼятниця, 22 грудня 2017 08:40

Вчені розповіли, що поліпшить здоров'я курців

Вчені розповіли, що поліпшить здоров'я курців
Насамперед йдеться про помідори і яблука. Фото: novinite.com

Дослідники американської Школи громадської охорони здоров'я Університету Джона Хопкінса довели, що вживання деяких овочів і фруктів відновлює функцію легенів і запобігає передчасному старінню.

Насамперед йдеться про помідори і яблука, повідомляє науковий портал eurekalert.org. Адже ці продукти містять речовини, що цілюще впливають на можливість легень до самовідновлення. Зазначається, що йдеться лише про свіжі яблука та помідори, тому печені, мариновані та інші такими не вважаються.

Дослідження проводили в європейських країнах, таких як Німеччина, Норвегія і Велика Британія 2002 року і через 10 років його повторили. До групи увійшли 650 випробовуваних, частина з яких посилено їла яблука і помідори, а інша частина від цих продуктів відмовилася на рік.

Вченим вдалося встановити, що дорослі, які в середньому споживали понад 2 томатів або більше як 3 порції свіжих фруктів в день, мали повільніше зниження функції легень у порівнянні з тими, хто споживав менше 1 помідора або менше 1 порції фруктів у день.

Ванесса Гарсія-Ларсен, співавтор дослідження, заявила: "Функція легень починає знижуватися приблизно у віці 30 років зі змінною швидкістю в залежності від загального і специфічного здоров'я людей. Наше дослідження припускає, що вживання більшої кількості фруктів на регулярній основі може допомогти пом'якшити спад, оскільки люди старіють, і може навіть допомогти відновити пошкодження, викликане курінням. Дієта може стати одним із способів боротьби зі зростаючою діагностикою легеневих захворювань у всьому світі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, скільки коштуватимуть цигарки після Нового року

Наступне покоління в західних державах повністю відмовиться від вживання традиційних спиртних напоїв, у цьому переконаний науковець Девід Натт. Їх, на думку фахівця, замінять синтетичним алкоголем, який не викликає похмілля. Новий сорт алкоголю надаватиме той же ефект, що і звичайні спиртні напої.

Зараз ви читаєте новину «Вчені розповіли, що поліпшить здоров'я курців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути