Вчені ВООЗ з'ясували чому японці живуть живуть найдовше. Їх секрет прихований у їжі.
Японці майже не смажать продукти, а готують на пару або грилі.
Найчастіше вони їх варять.
Їжу вони подають в малих тарілках. Тому вони не переїдають.
Японці люблять суп, але не з жирним м'ясом. У них це низькокалорійний бульйон з водоростями і тофу.
Гарніри тут теж інші. Замість макаронів і картоплі японцеві подадуть овочі та рис.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені з'ясували, скільки алкоголю не шкодить чоловікам
Японці люблять чай. Але жоден поважаючий себе громадянин не стане пити розфасований по пакетиках чайний "пил" як на Заході.
Японці п'ють тільки зелений чай через велику кількість антиоксидантів. І вони взагалі не п'ють каву.
Вони харчуються по сезону. Овочі - значить щойно з грядки, не з теплиці і не консервовані, а риба повинна пахнути морем.
Середня тривалість життя в Японії одна з найвищих у світі. Для чоловіків цей показник становить 80,5 років, для жінок - 86,83 років. Число жителів Японії у віці старше 80 років у минулому році вперше в національній історії перевищила 10 млн осіб.
Вважається, що свіжа сезонна їжа вбереже організм від передчасного старіння.
Японці чітко дотримуються правила "80%".
Людина не повинна з'їдати все, що лежить на тарілці, потрібно трохи залишити. Адже інакше всі подумають, що ви ненажера.
Коментарі