четвер, 17 грудня 2020 14:39

У США стався перший випадок алергії на вакцину від коронавірусу

У США стався перший випадок алергії на вакцину від коронавірусу
У лікарні повідомили, що у постраждалої жінки раніше не виникало алергічних реакцій. Фото: pixabay

Після введення вакцини проти коронавірусу від Pfizer-BioNTech співробітниці Регіональної лікарні Бартлетта в місті Джуно, штат Аляска, стало зле.

15 грудня через 10 хв. після щеплення у жінки середнього віку почалися анафілактичні реакції: з'явилася задишка і висип, почастішав пульс, повідомили в адміністрації лікарні, передає NBC News.

Жінці поставили крапельницю, але коли її зняли, симптоми повторилися. Постраждалу помістили в реанімацію. У середу вранці їй стало краще і до вечора того ж дня планувалася виписка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які перспективи має вакцина від Covid-19 - оцінка ВООЗ

У лікарні повідомили, що у постраждалої жінки раніше не виникало алергічних реакцій. Такий випадок - єдина на цей момент алергічна реакція на вакцину Pfizer-BioNTech у Сполучених Штатах.

Людям, у яких уже виникали серйозні алергічні реакції, краще не робити вакцину від коронавірусу Pfizer і BioNTech. Про це попередили розробники препарату, передає BBC News. Алергічні реакції виявили у перших вакцинованих – співробітників Національної служби охорони здоров'я - NHS. Напередодні Велика Британія перша у світі розпочала масове щеплення від небезпечної недуги серед населення.

Зараз ви читаєте новину «У США стався перший випадок алергії на вакцину від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути