Ексклюзиви
понеділок, 02 листопада 2020 12:20

У МОЗ очікують на важку коронавірусну зиму

У МОЗ очікують на важку коронавірусну зиму
Ситуація в Україні погіршилася після того, коли люди повернулися з відпусток і розпочався навчальний процес. Фото: pixabay

Взимку ситуація з коронавірусом в Україні погіршиться.

Виходячи з динаміки захворюваності на Covid-19, такий розвиток подій спрогнозував головний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв'ю "Сегодня".

"Зима буде важка і про це свідчить динаміка, яку ми маємо. Наприклад, Франція, де фіксують 50 тисяч випадків на день. Якщо такі тенденції продовжуватимуться і не буде пікового навантаження, після якого йде спад або плато, то ми побачимо, до якого рівня підніматиметься кількість хворих", - сказав Ляшко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ляшко заявив про розробку ще однієї української вакцини

За його словами, ситуація в Україні погіршилася після того, коли люди повернулися з відпусток і розпочався навчальний процес.

"Змінилася соціальне середовище, в якому люди були три літні місяці... Це ще раз підтверджує, що вірус підступний і непрогнозований", - зазначив Ляшко.

За останню добу в Україні виявили 6754 нових хворих на коронавірус. Із них дітей - 271, медпрацівників – 255. Загалом на ранок 2 листопада маємо 402 194 лабораторно підтверджені випадки Covid-19. Із них 7375 - летальні. 69 пацієнтів померли за останню добу. Подолали хворобу 163 768 людей, із них за останню добу - 2327, повідомляє МОЗ.

Зараз ви читаєте новину «У МОЗ очікують на важку коронавірусну зиму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути