понеділок, 07 грудня 2015 12:05

У Києві продавали смертельно небезпечні підроблені ліки від пневмонії

У Києві продавали смертельно небезпечні підроблені ліки від пневмонії
фото: rg.ru

Підроблені препарати для лікування пневмонії у складському приміщенні одного з дистриб'юторів медичних препаратів виявили співробітники Служби безпеки України. Фальшиві ліки призначалися для лікування важких стадій пневмонії у дітей і дорослих

Правоохоронці вилучили понад 20 000 флаконів, загальна вартість яких складає чотири мільйони гривень.

- Препарати були направлені на експертизу, - розповіли в прес-центрі СБУ. - Фахівці прийшли до висновку, що ліки фальшиві, а їх вживання могло призвести до летального результату. Підроблений препарат вже вилучили з усіх аптечних мереж. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею "Фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів". Зараз встановлюється походження вилученого препарату. Тривають оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до його реалізації.

Нагадаємо, днями в Україні були тимчасово заборонені до застосування антибіотик цефтриаксон і анальгетик лідокаїн двох українських виробників.

Після того як Державний експертний центр Міністерства охорони здоров'я України повідомив Держлікслужбі України про смерть пацієнта, що настала, можливо, внаслідок анафілактичного шоку після застосування двох лікарських засобів, була введена тимчасова заборона на продаж і застосування в медустановах двох серій цих препаратів. Про це "ФАКТАМ" заявив начальник інформаційного управління Держлікслужби України Микола Холоденко.

Зараз ви читаєте новину «У Києві продавали смертельно небезпечні підроблені ліки від пневмонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути