понеділок, 04 вересня 2023 13:14

Три продукти на щодень, які зупиняють погіршення зору

Три продукти на щодень, які зупиняють погіршення зору
Лікарі назвали три продукти, які покращують зір Фото: pinterest

Щоб попередити погіршення зору, в щоденний раціон треба додавати обов'язкові три продукти. Вони попередять розвиток катаракти.

В нинішній час майже кожна людина проводить з гаджетами в руках величезну кількість часу. Хтось працює чи навчається зранку до вечора, а хтось просто сидить у соцмережах, пише express.

Але підтримати здоров'я очей можна не лише скороченням часу за гаджетами, але й правильними продуктами.

"Правильне харчування допомагає підтримувати оптимальне функціонування нашого організму. Здоров'я очей та зір – це така важлива частина нашого здоров'я, якої люди часто нехтують", – розповів дієтолог Дейл Піннок.

Експерт порадив додати три страви, які допоможуть покращити здоров'я очей.

Лосось

Ця морська риба багата білком, омега-3 жирними кислотами та астаксантином – елементом, який допомагає знижувати ризик захворювань очей.

Замість лосося також можна їсти форель, креветки, сардини, макрель і навіть волоські горіхи або насіння чиа. Вони також містяться омега-3 і астаксантин.

Помаранчеві овочі та фрукти

Щоб захистити очі, необхідно звернути увагу і на помаранчеві овочі та фрукти. Справа в тому, що цей яскравий пігмент такі продукти отримують з фітохімічного антиоксиданту бета-каротину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вісім продуктів, які найкраще їсти восени

Організм перетворює цей елемент на вітамін. За його рахунок можна запобігти катаракті або глаукомі.

Помідори

Цей популярний овоч багатий на антиоксиданти та пігмент під назвою лікопін. Він сприятливо впливає на зір та стан очей загалом.

Авокадо має неймовірно позитивний вплив на ваше здоров'я. Цей плід є одним із найбільш поживних фруктів на землі. Якщо їсти його щодня, самопочуття покращиться у рази.

В авокадо багато вітамінів групи В, які допомагають боротися з інфекціями, а також вітамінів С та Е, природних антиоксидантів, що запобігають розвитку раку. Крім того, в авокадо містяться антиоксиданти лютеїн та зеаксантин. Вони запобігають розвитку катаракти та дегенерації жовтої плями.

Зараз ви читаєте новину «Три продукти на щодень, які зупиняють погіршення зору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути