понеділок, 08 квітня 2019 12:51

"Треба вміти кусатися" - Супрун розповіла, що робити з корупціонерами

"Треба вміти кусатися" - Супрун розповіла, що робити з корупціонерами
Вона також порадила НСЗУ, щоб перемогти монстрів – треба бути монстром. Фото:image.zn.ua

Багато людей уявляють собі рік виборів роком змін, скандалів і постійних кадрових перестановок. Це стосується і президентських і парламентських виборів.

Щотижня кандидати обіцяють звільнення, посадку в тюрму, страту, заслання, потім знову страту і так по колу – розповіла в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на засіданні Національної служби здоров'я України.

З контексту виривають кожне зручне для маніпуляцій слово. Будь-які дії висміюють у колі "фахових фахівців і досвідчених управлінців". Експерти з питань розбудови комунізму пишуть довгі тексти про те, як просто треба більше грошей чи якусь містичну "страхову медицину". За словами Супрун, народні депутати свято вірять у будь-які слова авторитетних лікарів. Будь-яка брехня розноситься зі швидкістю світла, ніхто не перевіряє факти, усі поспішають з заголовками та оцінками: хайп, хайп і ще раз хайп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун пояснила, як перевіритись на наркотики і алкоголь

"Це лише частина з опису серпня-вересня 2016-го. Задовго до 2019-го року. Від моменту мого призначення виконуючою обов'язки – вже 2,5 роки команда працює в "зоні турбулентності" – каже Уляна Супрун.

Українці часто перебільшують унікальність ситуації, в якій ми опинились цього року і недооцінюють власну спроможність.

Учасників засідання Супрун назвала справжніми спецпризначенцями нової системи охорони здоров'я України. За словами міністерки, вони за рік встигли назавжди вирвати з потоків мільярди гривень, що десятиліттями розподілялись в одних і тих самих кабінетах. Гроші пішли за пацієнтом, а не за кумом, братом чи сватом.

"Ви вже зробили дуже багато у дуже короткі строки. Ви маєте розкіш кожного дня бачити результати своєї праці на дешбордах, які ж ви і створили. Це неймовірно круто. Крок за кроком ви виводите мільярди гривень платників податків з тіні і кишень монстрів, які живились на життях людей. Корупційних монстрів. Цинічних і дуже підступних" - заявила Супрун.

Вона також порадила НСЗУ, щоб перемогти монстрів – треба бути монстром. Але добрим. Нехай їх бояться покидьки. Треба відчути власну силу і говорити голосно і чесно. Але не зазнаватись і не втрачати здатність чути об'єктивну критику. Так можна знайти союзників.

"Не бійтесь бути монстром для корупціонерів, схематозників і популістів. Тоді політична турбулентність буде не вашою проблемою, а існування і розвиток Національної служби здоров'я України буде пріоритетом для українців. Бо щоб перемагати монстрів – треба вміти кусатись".

Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла від чого помирають українці. За її словами основною причиною є серцево-судинні захворювання.

Зараз ви читаєте новину «"Треба вміти кусатися" - Супрун розповіла, що робити з корупціонерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути