середа, 22 липня 2020 09:59

Трамп анонсував фінал випробувань вакцини від коронавірусу

Трамп анонсував фінал випробувань вакцини від коронавірусу
Найближчими тижнями розпочнуться фінальні випробування ще чотирьох вакцин, і щойно якась вакцина отримає схвалення, вона тут же стане доступною. Фото: Pixabay

Кінцеві випробування двох вакцин від коронавірусу почалися в США.

Найближчими днями проведуть останній етап випробувань ще чотирьох вакцин, заявив американський президент Дональд Трамп.

"У двох експериментальних вакцин починається фінальна стадія клінічних випробувань - це було досягнуто в рекордні терміни", - сказав він на брифінгу в Білому домі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії заявили, що вакцина від Covid-19 готова

За його словами, раніше на розробку вакцин йшли цілі роки. Найближчими тижнями розпочнуться фінальні випробування ще чотирьох вакцин, і щойно якась вакцина отримає схвалення, вона тут же стане доступною.

Трамп додав, що влада США має на меті не взяти під контроль епідемію, а покінчити з нею, тому розробка вакцин залишається пріоритетом.

США посідають перше місце серед усіх країн світу за кількістю заражень коронавірусом і летальних випадків. За даними статистичного сайту Worldometer, у США з початку спалаху вірусу діагностували понад 4 млн випадків зараження, причому понад 144,7 тис. хворих померли. Більш як 1,88 млн осіб одужали.

Вакцина проти коронавірусу, яку розробили в Оксфордському університеті, тренує імунну систему і може бути безпечною. Результати випробувань, опубліковані в медичному журналі The Lancet, показують, що вакцина, яка перебуває у стадії розробки компанією AstraZeneca й ученими з Британського Оксфордського університету, не викликала будь-яких серйозних побічних ефектів. Вона викликала імунні реакції антитіл і Т-клітин.

Зараз ви читаєте новину «Трамп анонсував фінал випробувань вакцини від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути