середа, 08 грудня 2021 04:37

Таблетка для життя: зареєстрували новітній препарат проти туберкульозу

Таблетка для життя: зареєстрували новітній препарат проти туберкульозу
Препарат дозволить скоротити кількість сильнодіючих ліків до трьох прийомів. Фото: pixabay.com

Міністерство охорони здоровʼя зареєструвало інноваційний препарат проти туберкульозу.

Він допоможе врятувати життя понад тисячі тяжкохворих українців, заявили 7 грудня у відомстві. Україна стала п'ятою країною у світі, яка дозволила використання новітнього препарату.

"Претоманід подарує надію тим пацієнтам, які мали низькі шанси на одужання саме через недієвість вже існуючих ліків. Впровадження протитуберкульозного препарату ставить на крок ближче до найціннішого - збереження життя близько 1300 людей зі стійкими формами туберкульозу. А також можливості ефективно лікувати не менше 90% людей з туберкульозом відповідно до рекомендованого цільового показника ВООЗ", — зазначили у МОЗ.

Препарат дозволить скоротити кількість сильнодіючих ліків до трьох прийомів із коротшим терміном та значно знизить смертність від стійкого туберкульозу. Таблетки вже включили до номенклатурного переліку ліків для закупівлі. Наразі проводяться необхідні процедури для його придбання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчений чекав на Нобелівську премію 30 років

Через кілька років в Україні може зрости кількість випадків інших хвороб, які не виявили через коронавірусний карантин. Це інфекційні хвороби, онкологічні, туберкульоз та інші хвороби, які через пандемію у нас можуть бути недовиявленими. Керівники закладів охорони здоров'я мають чітко спланувати медогляди та визначити окремі дні й години для них.

Зараз ви читаєте новину «Таблетка для життя: зареєстрували новітній препарат проти туберкульозу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути