Разом з сирою рибою, яку люди вживають у суші, можна підхопити небезпечних паразитів.
Про це пише zdrowie.com.pl.
Чимало живих організмів хворіють на паразитів, і риби також. Особливо небезпечне їхнє м'ясо, якщо під час зберігання допускають помилок. Так само ризик зростає, якщо рибу не заморожують перед тим, як розміщують у сушах. Бо усі шкідники гинуть при низьких температурах. Однак не всі сучасні домашні холодильники гарантують необхідний рівень замороження.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яка річкова риба небезпечна для життя
У випадку найменших неприємностей в районі шлунку після вживання суші необхідно іти до лікаря. Так само риби можуть переносити небезпечні для людей віруси. Серед них запалення печінки типу А. М'ясо риби може бути інфікованим як у водоймі, так і під час зберігання. Також у ньому може міститися невелика кількість ртуті, яка не слугує на користь людини.
Щоб не зіпсувати здоров'я під час вживання суші, необхідно купувати їх виключно у перевірених місцях. Також корисним буде додавання до суші соусу васабі. Він не тільки смачний та гострий, а і має дію, яка знищує бактерії.
Коментарі