Ексклюзиви
середа, 12 червня 2019 14:19

Супрун забракувала взуття на високих підборах

Супрун забракувала взуття на високих підборах
Носіння високих підборів погано впливає на коліна. Фото: ru.oxu.az

Тривале носіння взуття на високих підборах може зашкодити здоров'ю ніг і спини. Аби не допустити проблеми, потрібно періодично ходити в ортопедичних черевиках.

"Підбори - це гарно та стильно, коли добровільно. Ви можете носити їх, якщо вам комфортно фізично та психологічно, а взуття при цьому має хороший супінатор, не тисне і підбір правильно розташований посередині п'яти. Але не забувайте, що тривале носіння взуття на високих підборах може зашкодити здоров'ю, тож чергуйте красиве зі зручним", - радить у Facebook в.о. глави МОЗ Уляна Супрун.

Чим шкодять високі підбори

- Підвищується ризик виникнення наростів, мозолів, болю в м'язах, є велика можливість травмуватися.

- Можуть змінювати механіку ходи. Якщо носити підбори постійно, може збільшитися жорсткість ахілового сухожилля та скоротитися литкові м'язи.

- Носіння високих підборів погано впливає на коліна. Збільшується ризик появи дегенеративних змін у суглобах та остеоартрозу.

- У такому взутті значно збільшується тиск на стопи. Що вищі підбори, то сильніший тиск. Наприклад, носіння підборів висотою 7,5 см підвищує тиск на передню частину стопи на 76%.

- Високі підбори збільшують ризики появи вальгусної деформації стопи - коли кістка великого пальця стопи виходить із суглоба, а пальці з'єднуються. До факторів ризику, які можуть сприяти появі "кісточки", входить також носіння надто вузького взуття, ревматоїдний артрит і спадковість.

- Високі підбори можуть сприяти виникненню болю в спині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який одяг не варто одягати влітку – 10 помилок

Як зменшити ризики від носіння високих підборів

- Регулярно виконуйте вправи для зміцнення м'язів стопи та розтягування литкових м'язів.

- Обирайте просторе взуття, а не вузькі моделі. Варто мати з собою вирізану картонку, яка повторює форму вашої ступні. Якщо вона не влазить у взуття, краще його не брати.

- Чим більша вага, то більша сила діє на ступні, а саме на пальці. Вагітним жінкам на пізньому терміні радять відмовитися від підборів - це може деформувати ступню.

- Якщо ви схильні до набряків, то вузьке взуття рано чи пізно почне перетискати судини, і може натерти ногу до крові.

- Носіть змінне взуття. Підбори - для роботи, кросівки - для міста.

Від правильно підібраного зручного взуття залежить настрій на весь день, це підтвердить кожна жінка. Бути привітною та всім посміхатися складно, якщо на п'ятах мозолі або колодка туфель сильно стиснула ступню. Щоб не мучитися через можливий дискомфорт, деякі дами вибирають туфлі на розмір більше.

Зараз ви читаєте новину «Супрун забракувала взуття на високих підборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути