Шкідливі звички загрожують не лише здоров'ю, а й екосистемі.
"В українському сільському господарстві досі є сумна традиція — восени, після збору врожаю, підпалювати рештки рослин, сухої трави або листя. Можливо ви також ставали свідками того, як палають цілі поля, адже такі підпали часто помітно вздовж міжміських трас. Це — дуже небезпечне явище", пише у Facebook в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.
Від нестачі їжі гинуть комахи і птахи. У вогні гине багато тварин. Руйнується верхній шар ґрунту.
"Разом із димом у повітря потрапляють отруйні речовини — окиси азоту, чадний газ, важкі метали і канцерогенні сполуки. Викиди в повітря парникових газів руйнують клімат. Вогонь може легко перекинутися на ліси або домівки людей, які живуть поруч", - пише Супрун.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікування сечею. Поради від Супрун
Підпалювати залишки рослин шкідливо та неекологічно.
З другої половини 2019 року запускається програма "Безкоштовна діагностика". За направленням сімейного лікаря паціент зможе безоплатно проходити рентген, УЗД, мамографію, ехокардіографію серця та інші аналізи й діагностичні процедури в будь-якому медзакладі за вибором.
Коментарі