Ексклюзиви
субота, 02 лютого 2019 22:48

Супрун про фальшиві довідки: "Брехати - небезпечно"

Супрун про фальшиві довідки: "Брехати - небезпечно"
Супрун прокоментувала купівлю фальшивих довідок. Фото: ЗІК

Неприпустимо, коли здоров'я і життя дітей свідомо ставлять під загрозу їхні ж батьки – купують за хабар довідки, що дитина вакцинована.

Такі дії небезпечні не тільки для дітей, батьки яких не вакцинують, але й для всіх оточуючих, написала у Фейсбуці в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Вакцини зупиняють поширення небезпечних інфекцій. Вони працюють найбільш ефективно, коли в суспільстві вакциновано 90% чи більше. Утворений вакцинацією імунітет зупиняє розвиток хвороби, або полегшує її перебіг та запобігає поширенню інфекції. Втім, щеплення "на папері" цього зробити не можуть.

Це мають пам'ятати "турботливі" батьки, які намагаються полегшити своє життя з допомогою купленої довідки про вакцинацію. Ми в Міністерство охорони здоров'я України закликаємо батьків, чиї діти мають неправдиві дані щодо вакцинації, надолужити всі щеплення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун розповіла, скільки українців захворіло на кір 2019-го

Незважаючи на відмітки про щеплення у медичній картці дитини, ви можете звернутись до свого сімейного лікаря чи педіатра і зробити всі щеплення, які необхідно.

Найгірше, що може зробити людина, коли у доступі є вакцина – відмовитись від неї. Ще небезпечніше – брехати, що щеплення зроблені та мати фальшиве цьому підтвердження.

В Україні від початку 2019-го зафіксовано майже 12 тис. захворювань на кір. Переважна більшість серед хворих - люди, які не були вакциновані.

Зараз ви читаєте новину «Супрун про фальшиві довідки: "Брехати - небезпечно"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути