вівторок, 22 травня 2018 12:43

Супрун пояснила, чим небезпечний манікюр у салонах краси

Автор: lmlnews
  Чим небезпечний манікюр в салонах краси
Чим небезпечний манікюр в салонах краси

Ймовірність отримати вірус, такий як гепатит, під час косметичних процедур є реальною загрозою.

Виконувачка обов'язків Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун поділилась у Facebook порадами, на що звертати увагу в салонах краси, аби не підхопити інфекцію.

Протягом робочого дня майстер торкається багатьох клієнтів. Тому його руки можуть стати шляхом передачі патогенних мікроорганізмів від одного клієнта до другого. Вчасна обробка рук - важлива дія у захисті від інфекцій.

Майстру необхідно мити руки з милом перед початком і після робочої зміни, а також - після відвідування вбиральні. Засоби гігієни рук і рукавички мають бути в легкодоступних місцях. Варто використовувати одноразові паперові рушники. Місця для миття рук повинні бути обладнані дозаторами з рідким милом, антисептиком і кремом для догляду за шкірою.

Майстер має обробити антисептиком руки перед і після контакту з кожним клієнтом. А також за необідності - в ході процедури.

Ці правила стосуються і клієнта.

Оскільки сучасні інструменти мають складну форму та конструкцію, очистити їх повністю досить складно. Найкращий рекомендований метод стерилізації - паровий. У деяких салонах використовують сухожарову шафу, проте вона не забезпечує необхідний рівень обробки та доступ гарячого повітря по всій поверхні інструмента.

Щоби перевірити, чи обладнання для дезінфекції та стерилізації відповідає вимогам медичного обладнання, ви можете попросити показати відповідний сертифікат.

Меблі повинні бути з матеріалів, що придатні для обробки й очищення. Обробку поверхонь і дезінфекцію інструментів повині здійснювати дезінфікувальними засобами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Cпортсменка розповіла, як втратила ніготь після салону краси

Торік медики назвали, в яких закладах Львівщини інфікували гепатитом A, B та С. Із початку року зафіксували 115 випадків.

У 39 людей виявили гепатит А, у 59 – гепатит Б і в 17 – гепатит С.

Зараз ви читаєте новину «Супрун пояснила, чим небезпечний манікюр у салонах краси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути