Ексклюзиви
неділя, 21 квітня 2019 20:53

Супрун порадила, як відновити нервові клітини

Супрун порадила, як відновити нервові клітини
Нові нейрони народжуються, але з різною інтенсивністю. Фото: Variat

Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун зруйнувала поширений міф про те, що нервові клітини не відновлюються.

Експерт наголосила, що насправді нові нейрони народжуються, але з різною інтенсивністю. Про це Супрун написала на своїй сторінці в Facebook.

"У людей процес утворення нових нейронів найінтенсивніший у дитинстві. При цьому нейрони гинуть насамперед не через стрес, а через неправильне харчування, алкоголь, вихлопні гази, нестачу руху і навіть навчання та спілкування", - розповіла медик.

Супрун зазначила, стрес не вбиває нейрони, але може тимчасово скоротити об'єм мозку.

"Реакція на стрес допомагає нам переживати важкі часи, пристосовуватися, мобілізуватися і швидко вчитися, а не вбиває", - наголосила вона.

Супрун також розповіла про дослідження мізків людей, що заповіли свої тіла після смерті дослідницьким центрам. Досліди показали, що після 80 років в людей, які курили та померли від раку, в гіпокампі не припиняли утворюватися нові нейрони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандальна Захарова осоромилася, критикуючи Супрун

Щоб стимулювати утворення нових нейронів і підтримувати здорову роботу мозку, Супрун порадила займатися спортом, правильно харчуватися і жити активним соціальним життям.

Неправильне харчування є причиною кожної п'ятої смерті в світі. Щоденний раціон може бути шкідливішим за куріння і вбивати людину. Вчені переконують, що неправильне харчування, завдає шкоди серцю і викликає рак.

Зараз ви читаєте новину «Супрун порадила, як відновити нервові клітини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути