понеділок, 17 вересня 2018 10:21

Супрун порадила дієвий спосіб уникнути стресів

Супрун порадила дієвий спосіб уникнути стресів
Супрун радить проявляти свої почуття за допомогою дотиків до незнайомих чи близьких людей. Фото: korali.info

У світі є тенденція того, що люди бояться обійняти когось чи просто подати руку незнайомим чи близьким. Це може мати серйозні наслідки для психічного здоров'я та самопочуття.

"Заборона на фізичний дотик сильно впливає на відчуття соціальної залученості. Дослідження науковців підтверджує, що дотик чи обійми можуть зменшити відчуття виключення та покращити настрій, у деяких дослідженнях дотик може зменшити відчуття болю. За допомогою обіймів стимулювання рецепторів сприяє уповільненню пульсу та зменшенню тиску" - зазначила у Facebook в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Можна робити будь-де": Супрун розповіла про медитацію

Фізичний дотик може впливати на гормон кортизол, що здатний зменшити рівень стресу та тривожності в організмі. Супрун радить проявляти свої почуття за допомогою дотиків, але поважати особистий простір інших.

Музика здатна впивати на наше здоров'я та покращити якість життя. Її використовують як окрему терапію для лікування пацієнтів. Сертифіковані музичні терапевти добре розуміють, які емоційні реакції викликає музика, яким чином вона допомагає розслабитися або налаштуватися на позитивні емоції.

Зараз ви читаєте новину «Супрун порадила дієвий спосіб уникнути стресів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути