Ексклюзиви
неділя, 28 березня 2021 02:58

Степанов розповів, коли Covid-вакцину можна буде купити в аптеці

Степанов розповів, коли Covid-вакцину можна буде купити в аптеці

Вакцину від коронавірусу можна буде купити в аптеках, як тільки з'явиться комерційний ринок. Наразі його немає в жодній країні світу.

Про це розповів глава Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов в інтерв'ю "Радіо Свобода". За його словами, МОЗ підтримає розповсюдження вакцин через аптеки, як тільки це стане можливим.

"Як тільки комерційні компанії привезуть вакцину, мабуть її можна буде купити. Міністерство охорони здоров'я навпаки закликає будь-які фармкомпанії, які працюють на цьому ринку, якщо у вас з'явиться можливість, будь ласка, привозьте. Ми її зареєструємо (ті, які зареєстровані на території України), дуже швидко проведем всі свої процедури, які повинна провести Держлікслужба, щоб у нас з'явився ринок", - сказав Степанов.

Він додав, що "комерційного ринку в світі ще ніде не існує".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Степанов розказав, коли Україна вироблятиме вакцину від коронавірусу

У період пандемії українцям радять дотримуватися рекомендацій медпрацівників, порад щодо протиепідемічних заходів, соціальної дистанції та уникати відвідування місць масового скупчення людей. У разі симптомів інфекції МОЗ закликає обов'язково звертатися по меддопомогу. Сімейний лікар повинен направляти до осіб із підозрою на Covid-19 мобільну бригаду.

Зараз ви читаєте новину «Степанов розповів, коли Covid-вакцину можна буде купити в аптеці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути