Ексклюзиви
понеділок, 26 березня 2018 17:45

Стейки викликають підвищення тиску

Стейки викликають підвищення тиску
Підвищення тиску викликають стейки Фото: edimdoma.ru

Приготували на відкритому вогні м'ясо збільшує ризик розвитку гіпертонії. Про це розповіли вчені з Гарвардського університету на конференції Американської асоціації серцевих захворювань в Новому Орлеані.

Вони спостерігали за 100 тисячами людей з 12 до 16 років. На початку цього періоду в жодного з учасників не було високого тиску, діабету, серцево-судинних захворювань чи раку. Порівняли дані тих, хто їв м'ясо, приготоване на відкритому вогні частіше 15 разів на місяць, і тих, хто їв його чотири рази в тиждень або рідше.

У першої групи ризик високого кров'яного тиску був вищим на 17%. До кінця дослідження від підвищеного тиску страждали більше 37 тисяч учасників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 продуктів, які небезпечно поєднувати з ліками

Результати досліджень дають підстави вважати, що уникання подібних методів приготування м'яса можуть знизити ризик появи гіпертонії.

При дослідженні зв'язку між температурою і методами приготування, ступенем готовності та високим тиском були представлені незалежно від кількості та виду з'їденого м'яса.

Зараз ви читаєте новину «Стейки викликають підвищення тиску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути