понеділок, 05 грудня 2016 17:00

Спорт лікує психологічні рани бійців АТО

Спорт лікує психологічні рани бійців АТО
Фото: Ruchampions.com

Фізичні навантаження допомагають пережити психологічні травми, які бійці отримують під час перебування у АТО. Тому, у перші дні після повернення додому, їм радять піти до спортзалів.

Про це Gazeta.ua розповідає психолог, представник громадської організації, що працює з бійцями, "Без броні" Тетяна Руденко.

"Фізичне навантаження - це перше, що треба починати робити, коли ти повертаєшся. Стрес за своєю природою збирається у м'язах. Коли ми займаємося спортом, через тіло допомагаємо своїй психіці. Починаєш депресувати - іди в спортзал. Починай фізично працювати, щось робити. І, таким чином, спорт - рекомендація номер один. Якщо немає серйозних протипоказань. Спорт, творчість будь-яка, відпочинок. Перші два тижні відпочивати", - каже психолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після тренування їдять у час вуглеводного вікна

Мобілізовані звертаються по допомогу зі скаргами на поганий сон, дратівливість. Їхні родичі кажуть, що бійці не хочуть спілкуватися.

"Бувають такі випадки, коли звертаються не військовослужбовці, а їхні родичі - дружина, мама, чи тато, кажучи про те, що нічого не хоче, не йде на контакт, випиває. Або втікає з дому. Ні з ким не розмовляє. У такому випадку, коли немає можливості працювати безпосередньо з бійцем, ми рекомендуємо звертатися комусь з членів родини до психолога", - говорить Руденко.

Більше про це у відеоінтерв'ю.

Зараз ви читаєте новину «Спорт лікує психологічні рани бійців АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути