Ексклюзиви
четвер, 11 січня 2018 12:36

Щорічно від забруднення довкілля вмирають 12,6 млн осіб - ВООЗ

Щорічно від забруднення довкілля вмирають 12,6 млн осіб - ВООЗ
ООН і ВООЗ підписали угоду про боротьбу з еконологічними проблемами. Фото: MagicWorld.su

Фахівці Програми ООН з довкілля (ЮНЕП) та Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) підписали в Найробі (Кенія) наймасштабнішу за останні 15 років угоду про спільну боротьбу з негативними наслідками екологічних проблем для здоров'я населення. Щорічно 12,6 млн людей помирають через забруднення довкілля, заявили в ВООЗ.

"Повітря і вода (забруднені), а також шкідливий вплив хімічних речовин щорічно призводять до смерті 12,6 млн осіб. Це не може і не повинно тривати", - сказав гендиректор ВООЗ доктор Тедрос. Він упевнений, що здоров'я населення безпосередньо пов'язане з довкіллям, пише Центр новин ООН.

Підписана угода зачіпає контроль за хімічними відходами, якістю води та продуктів харчування, а також участь сторін у кампанії зі зниження забруднення повітря.

"Назріла нагальна потреба об'єднати зусилля, спрямовані на протистояння серйозним загрозам довкіллю і клімату - основам існування нашої планети. Наша угода служить визнанням цієї похмурої реальності", - сказав глава ЮНЕП Ерік Солхейм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп відступився: США можуть повернутися до кліматичної угоди

Угоду підписали в рамках Декларації з охорони здоров'я, довкілля та зміни клімату. Її прийняли 2016 року під час 22-ї сесії Конференції сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату.

Всесвітня організація охорони здоров'я представила звіт, в якому вказала на недостатню увагу ООН до глобального дефіциту питної води, зазначивши, що вагома частка вологи, яку одержує населення бідних країн, може виявитися забрудненою. Експерти ВООЗ зазначили, що не над усіма артезіанськими колодязями встановлений необхідний контроль якості.

Зараз ви читаєте новину «Щорічно від забруднення довкілля вмирають 12,6 млн осіб - ВООЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути