вівторок, 27 червня 2017 15:56

Як правильно засмагати, щоб не згоріти

Як правильно засмагати, щоб не згоріти
Сонцезахисний крем: як вибирати і правильно наносити Фото: medprice.com.ua

Сонцезахисний крем потрібен для шкіри не тільки у сонячну, а й у похмуру погоду. Інакше шкіра так само червоніє й лущиться, як і під сонцем. Її клітини передчасно старіють і відмирають. Наносити крем треба за 10–15 хвилин до виходу і оновлювати кожні 2–3 години.

Про це розповів Gazeta.ua Кирило Тимощук, столичний дерматолог.

"Найголовніше при виборі крему - рівень сонячного захисту. Він буває від 15 до 50. Це позначено на тюбику. Вони відбивають сонячне проміння, наче дзеркало. Найкраще купувати засоби, які захищають як від ультрафіолетового, так й інфрачервоного проміння. Тоді не згорить шкіра.

Засмагати треба сухим. Висихати на сонці не можна — краплі води притягують сонячні промені. З'являтися на сонці краще до десятої ранку й після 17:00.

"Найбільше до опіків схильні люди зі світлою шкірою, руді та біляві з блакитними чи зеленими очима. Найкраще сонячне проміння сприймають смагляві, чорняві й темноокі", - каже лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, як спека впливає на людей

Обгорілі місця треба охолодити компресом. Для нього 2 ст. л. оцту розводять у 1 л води. Намочують тканину та прикладають до пошкодженої ділянки. Печіння і біль знімає міцна заварка. 1 ч. л. чаю треба залити склянкою окропу. Настояти 40 хв. Процідити, і прикладати компреси на півгодини двічі на день. Також допомагає настій ромашки — знімає запалення. Столову ложку цвіту залити склянкою окропу.

Також ультрафіолет пошкоджує її зсередини. Тому необхідно приймати речовини, що мають протизапальну дію. Такі як зелений чай і гранатовий сік.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно засмагати, щоб не згоріти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути