Ексклюзиви
вівторок, 27 грудня 2016 15:40

Що робити при перших проявах грипу

Що робити при перших проявах грипу
Фото: uezd.com.ua

В Україні з жовтня по травень триває сезон захворюваності на грип. Цього року ситуація ускладнилася тим, що з'явився його новий тип "Гонконг". Імунітету до нього в українців поки немає. Вакцинам люди не довіряють, а лікуються частіше народними засобами. Про те, як правильно діяти при перших проявах хвороби розповів харківський терапевт Олександр Рильцов.

"Грип це та ж сама застуда, але викликана вірусом грипу. Він виникає не від переохолодження, а від вірусної інфекції. Противірусних ліків, які б його вилікували немає. Щоб хворий не приймав, грип швидше не пройде, просто прояви його буду легшими", - каже лікар.

З грипом треба сидіти вдома, а не заражати інших. Хворий від цього тільки ускладнить своє становище. Коли організм ослаб, навіть трохи прохолодне повітря зіграє не на його користь.

Що робити при перших проявах грипу:

1. Можна не збивати температуру до позначки 39 градусів. Організм до цього часу сам бореться з вірусом. Якщо дитині важко вже й із 38 градусами, щоб вона не страждала краще дати жарознижуючий сироп.

2. Забитий ніс треба промивати судинозвужуючими краплями

3. Якщо в горлі густе мокротиння, варто випити відкаркуючі засоби. Це збільшить вироблення мокротиння і кашель буде не нав'язливим.

4. Вірусні інфекції не лікуються антибіотиками. Антибіотики тільки збільшують ризик ускладнень.

5. Щоб не застудитися треба уникати скупчення людей. Якщо це важко зробити, то хоча б часто мити руки з милом. Вірус на них живе добу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Небезпечний грип одразу починається із температури 39 - інфекціоніст

"Найбільший ризик зараження при контакті з хворим виникає в закритому приміщенні. Надворі дуже важко заразитися. Кашляюча людина на вулиці не заразить на відміну від трамвая чи ліфта", - каже лікар

Зараз ви читаєте новину «Що робити при перших проявах грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути