Вино давно пропагується, як найздоровіший алкоголь. Вчені виявили, що це природний антиоксидант, який допомагає боротися з депресією та тривогою. А як щодо пива?
Виявляється, що одна склянка пива не завдає більшої шкоди, ніж така ж кількість вина, повідомляє Українська Правда.
Дослідження грецького професора Демосфена Панагіотакоса показують, що вино і пиво приблизно однаково знижують ризик серцевих захворювань. Окрім того, деякі сорти пива можуть навіть випереджати червоне вино за користю.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим корисні алкогольні напої
Ще у 2016 американські вчені виявили, що частота серцевих захворювань і діабету 2 типу була нижчою серед тих, хто віддав перевагу крафтовому пиву, а не іншим видам алкоголю.
Крафтове пиво містить більше рослинних компонентів, бактерій, вітамінів, мінералів та інших потенційно корисних для здоров'я речовин, адже найчастіше воно не фільтрується та не пастеризується.
Проте вчені також наголошують, що усі дослідження алкоголю часто суперечать одне одному.
Група вчених з Канади з університету МакГілла, з'ясувала, що при заварюванні пакетика чаю в горнятко за п'ять хвилин потрапляє більше десяти мільярдів частинок мікропластика. Це у тисячі разів більше, ніж думали досі.
Коментарі