Ексклюзиви
четвер, 21 вересня 2023 02:48

Що буде з організмом, якщо відмовитись від кави

Що буде з організмом, якщо відмовитись від кави
Після відмови від кави в організмі стається 10 змін Фото: pixabay

Зазвичай, день починається з чашки гарячої кави. Але чи справді цей напій такий корисний.

Що станеться з організмом, якщо відмовитись від кави, розповів Business Insider.

Не потрібно радикально кидати пити каву. Якщо підозрюєте, що вживаєте занадто багато кофеїну, то в організмі при його відмові можуть відбутися 10 змін.

Можете схуднути

Відмова від кави допоможе вам позбутися зайвих кілограмів. Вчені з Університету Дьюка провели дослідження. Вони показали, що щоденне споживання кофеїну збільшує рівень цукру в крові майже на 10%, підвищуючи ризик серцево-судинних захворювань та ожиріння.

Або погладшаєте

Кава може тимчасово придушити апетит. Через його відсутність, бажання їсти збільшиться.

Могли б міцніше спати

Будете міцніше і краще спати ночами. Дослідження, опубліковане у Журналі клінічної медицини сну, показало, що вживання кофеїну навіть за шість годин до сну може порушити його цикл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вставати зранку без будильника вчасно: сім дієвих порад

Можуть з'явитися часті головні болі

Кожен любитель кави знає, якщо не випити зранку чашку кави, то буде боліти голова. Коли припиняєте пити каву, то позбавляєте свій організм адреналіну і дофаміну – гормонів, які діють як природні стимулятори і не дають вам заснути. У зв'язку з цим головний біль може посилюватися.

Ви можете почуватися погано

Головний біль – не єдина причина відмови від кави. Хто припиняє вживати кофеїн, часто говорять, що з'являється депресія, тривога, запаморочення, грипоподібні симптоми. Також турбує безсоння, дратівливість, перепади настрою та млявість.

Експерти стверджують, що більшість фізичних симптомів відмови від кофеїну проходять після перших двох днів, а решта побічних ефектів – через один-два тижні.

Матимете гарну та здорову посмішку

Кава дуже кислий напій. Отже він руйнує зубну емаль і забарвлює зуби. Відмовтеся від кофеїну, і ви на все життя захистите свої зуби від ерозії, що призведе до красивої та здорової посмішки.

Можете недоотримати антиоксиданти

Дослідження Університету Скрентона показало, що кава є головним джерелом антиоксидантів у раціоні жителів США. Вчені кажуть, що вживання трьох чашок кави на день може знизити ризик багатьох захворювань, починаючи від раку молочної залози до хвороби Паркінсона. Якщо ви відмовитеся від кави, то недоотримуватимете антиоксиданти. Їх можна компенсувати за допомогою чаю, фруктів та овочів.

Можуть бути проблеми з концентрацією

Втома та дратівливість – два побічні ефекти відмови від кави, які також сприяють появі труднощів з концентрацією.

Може бути запор

Можете відчути себе пригніченим через можливі запори, коли перестанете пити каву. Однак не варто панікувати, тому що є велика кількість інших способів зробити походи в туалет регулярними. Наприклад, їжте більше клітковини, займайтеся спортом та пийте багато води.

Могли б почуватися спокійніше

Якщо надлишок кофеїну часто змушує звиватися на стільці або трясти ногою, настав час попрощатися з цим напоєм. Кофеїн – це стимулятор, який підвищує рівень адреналіну та гормонів стресу в організмі. Відмова від кави зменшить стрес та тривогу.

Зелений напій матча вважають набагато кориснішим за інші види чаю. Його випивають разом із заваркою.

Матча – це порошок зеленого чайного листка та одноіменний напій на його основі. Його вважають ліками від усіх хвороб. Gazeta.ua перераховує основні корисні властивості матчі.
Цей чай бадьорить не гірше за чашку кави і підвищує фізичну витривалість. Напій немає побічних ефектів - пришвидшеного пульсу та підвищеної нервозності.

Зараз ви читаєте новину «Що буде з організмом, якщо відмовитись від кави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути