неділя, 06 грудня 2020 16:50

Шмигаль повідомив, коли в Україні запровадять жорсткий карантин

Шмигаль повідомив, коли в Україні запровадять жорсткий карантин
Жорсткий карантин можуть запровадити у січні. Фото: pixabay

Уряд не вводитиме у грудні жорсткий карантин. Проте, з урахуванням динаміки захворюваності, запроваджувати більш жорсткі карантинні заходи доведеться вже в січні.

Уряд спільно з місцевою владою працює над переліком обмежень. Повний перелік можливих карантинних обмежень буде представлений на засіданні Уряду 9 грудня, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Facebook.

"У грудні посилення обмежувальних заходів не буде. Завдяки карантину вихідного дня нам вдалося дещо стабілізувати епідемічну ситуацію і розвантажити медичну систему. Цього тижня тричі кількість тих, хто одужав, перевищувала кількість нових хворих. Як запевнив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, наша медична система упродовж грудня впорається з нинішнім рівнем навантаження", - написав Шмигаль.

Шмигаль нагадав, що 4 грудня Верховна Рада схвалила пакет законопроєктів, розроблених урядом з ініціативи президента, за підтримки людей і бізнесу в умовах посиленого карантину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "До кого приходили рідні, мали шанс вижити. Решта помирали у власних фекаліях і сечі". Тиждень у цитатах від Gazeta.ua.

За даними Шмигаля, місцева влада підтримує заборону або обмеження діяльності:

- святкових концертів, дискотек і нічних клубів, масових заходів у приміщеннях, хостелів, ТРЦ (100%);

- музеїв, кінотеатрів і театрів, закладів громадського харчування з організацією дозвілля (95%);

- святкових ярмарків, спортзалів і фітнес-центрів (90%).

Водночас міські голови та керівники ОДА виступають за роботу з частковими обмеженнями громадського транспорту (не більше, ніж кількість сидячих місць), закладів громадського харчування (доставка або на винос) та готелів (без зон розваг та харчування).

За словами головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, зараз розглядається три дати запровадження карантину. На відміну від повного локдауну, який був навесні, у січні працюватиме транспорт, готелі та гірськолижні курорти. Також залишатимуться відчиненими продуктові магазини. При цьому уряд планує повністю заборонити роботу закладів харчування, буде дозволена лише доставка. Також планують закрити школи, садочки, спортзали та розважальні центри. З епідеміологічними обмеженнями можуть дозволити роботу храмів.

Зараз ви читаєте новину «Шмигаль повідомив, коли в Україні запровадять жорсткий карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути