Ексклюзиви
вівторок, 13 червня 2017 12:01

Смертельний ботулізм: в'яленою рибою отруїлися ще 5 людей

Смертельний ботулізм: в'яленою рибою отруїлися ще 5 людей
У Запоріжжі через ботулізм 5 людей потрапили в реанімацію Фото: wz.lviv.ua

У Запоріжжі за останні кілька днів до реанімації потрапили 5 людей. Їм усім поставили діагноз "ботулізм" через вживання в'яленої риби кустарного виробництва.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"З трьох мешканок Запоріжжя віком - 53, 40 і 30 років, госпіталізованих за останню добу після вживання в'яленої риби з діагнозом ботулізм. Двоє знаходяться на штучній вентиляції легенів, третя має порушення ковтального рефлексу і порушення мови. Вони всі говорять, що їх хтось пригощав рибою кустарного виробництва. На сьогоднішній день у нас в області захворіло 10 осіб на ботулізм, з початку року, в основному, у весняні місяці. І буквально останні кілька днів - п'ятеро людей потрапили в реанімацію", - говорить Ірина Іванова, головний інфекціоніст Запорізької області.

Медики відзначили, що у всіх хворих є шанси одужати, хоча ботулізм протікає важко і може завершитися "летальним результатом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ботулізм: від в'яленої риби помер чоловік

Інфекціоністи відзначають, що найбільш небезпечна в'ялена риба кустарного виробництва, яка продається як на стихійних ринках, так і в магазинах Запоріжжя.

"Хотілося б, щоб запорожці не вживали цю рибу, і особливо, не давали її дітям. Якщо ж уникнути отруєння не вдалося, перші симптоми: сухість у роті, слабкість, запаморочення. Швидко розвиваються очні симптоми, двоїння предметів," мошки "перед очима . Порушення ковтання, коли важко ковтати і рідку, і тверду їжу, поперхивание, також з'являється гугнявість голосу. В таких випадках потрібно негайно викликати швидку допомогу, і до приїзду лікаря починати промивати шлунок, промивати його до чистої води і прийняти сорбенти", - сказала Ірина Іванова.

Зараз ви читаєте новину «Смертельний ботулізм: в'яленою рибою отруїлися ще 5 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути