середа, 06 квітня 2016 12:36

Смартфон та поганий сон провокують появу прищів

Смартфон та поганий сон провокують появу прищів
Фото: comfortblog.net

Прищі псують життя не тільки підліткам, а й уже дорослим людям. Різниця в тому, що в старшому віці зними можна боротися самому, скоригувавши свій режим дня та звички. Важко повірити, але простий мобільний чи ранкова кава можуть спровокувати появу висипання.

Телефон або смартфон

Якщо прищі виникають найчастіше з боку вуха, до якого прикладається телефон, на 80% причина в ньому. Справа не у випромінювання, а в мікробах. Потрібно протирати телефон антибактеріальними серветками не менше, ніж двічі на день.

Нестача вітаміну D

Цей вітамін прямо впливає на імунну систему. Варто вживати його з їжею, у вигляді добавок і частіше бувати на сонці.

Пробіотики

Вони безумовно корисні для організму, але в перші тижні може бути алергічна реакція організму на перебудову мікрофлори. Якщо через місяця їх приймання прищі не проходять, слід змінити раціон.

Якість водопровідної води

Занадто лужна вода або занадто кисла, з великим вмістом металів може призводити до того, що захисний бар'єр вашої шкіри слабшає. Потрібно умивати обличчя відфільтрованою водою.

Вживання дуже багато кави

Кава зміщує рН баланс тіла в бік закислення, що провокує шкірні запалення, найчастіше навколо рота. Краще каву замінити на чай або лити у неї більше молока.

Поганий сон

Порушення сну, це ще одна причина зниження імунітету і виникнення прищів. Не потрібно читати перед сном ні книг, ні смартфонів і не дивитися кіно. Краще дотримуватися режиу сну. Спати не менше 8 годин на добу.

Погано змитий макіяж

Таке трапляється із надто щільними основами під тональний крем. Їх потрібно змінити на більш легкі варіанти і ретельно очищати обличчя двічі в день - вранці і ввечері.

Вживання багато вуглеводів

Цукор, печиво, білий хліб - підвищують глікемічний індекс організму і змушують його виробляти більше шкірного жиру. Це і є причиною виникнення підшкірних прищів. Крім того, виникає ефект доміно: цукор руйнує колаген клітин і на обличчі проявляється більше зморшок.

Читайте також: Способи визначення хвороб по обличчю людини

Часта зміна косметики

Перескакуючи від одного виробника до іншого. Занадто швидка зміна молочка для вмивання або лосьйону не дає побачити, чи ефективні вони насправді. Не варто чекати результату за один-два дні. Потрібно щонайменше два тижні для досягнення ефекту.

Пересушування шкіри

Фанатичне знежирення шкіри призводить до активізації сальних залоз. Два раз в день - це досить навіть для дуже жирної шкіри. Краще віжмовитися від спиртових серветок.

Зараз ви читаєте новину «Смартфон та поганий сон провокують появу прищів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути