вівторок, 29 вересня 2020 12:14

Скільки доз безкоштовної вакцини може отримати Україна

Скільки доз безкоштовної вакцини може отримати Україна
МОЗ веде перемовини з такими компаніями: Moderna, "Сінавак", Johnson&Johnson, Pfizer, Astra Zeneca. Фото: Pixabay

Міністерство охорони здоров'я домовляється з усіма провідними компаніями, які перебувають на третій стадії клінічних випробувань вакцини від Covid-19.

Попередньо відомо, що Україна зможе отримати 8 млн доз вакцини безкоштовно, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я наразі є 8 компаній - розробників вакцини, які перебувають на третій стадії клінічних випробувань. МОН звернулося до провідних компаній, які є в цьому переліку. Ми вже тривалий час ведемо з ними перемовини. Я також спілкуюся зі своїми колегами з європейських країн саме щодо підтримки отримання вакцини Україною, щойно її буде виготовлено та зареєстровано", – зазначив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли світ зможе перемогти пандемію

За його словами, МОЗ веде перемовини з такими компаніями: Moderna, "Сінавак", Johnson&Johnson, Pfizer, Astra Zeneca.

"Україна стала учасником глобальної ініціативи ВООЗ щодо створення GAVІ альянсу про забезпечення рівного доступу до майбутньої вакцини від коронавірусної хвороби. Згідно з розрахунками, за попередніми планами, Україна зможе отримати приблизно 20% вакцин безкоштовно від загальної кількості населення нашої країни. Це приблизно 8 млн доз", – розповів Степанов.

У відомстві зазначають, що відстежують ситуацію, щоб українці були одними з перших, хто може отримати доступ до вакцини.

До кінця року у продажу може з'явитися китайська інактивована вакцина від коронавірусу. Зараз у країні тривають клінічні випробування 11 вакцин від Covid-19, 4 з них перебувають на 3-му етапі тестів, заявили у відділі пропаганди Державного комітету з питань охорони здоров'я Китаю.

Зараз ви читаєте новину «Скільки доз безкоштовної вакцини може отримати Україна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути