четвер, 30 липня 2020 12:22

Скільки часу люди з коронавірусом є заразними

Скільки часу люди з коронавірусом є заразними
Люди з коронавірусом найбільш заразні в перший тиждень хвороби. Фото: Pixabay

За результатами дослідження британських та італійських учених, люди з коронавірусом, імовірно, найбільш заразні протягом першого тижня хвороби.

Інформація про вірусну динаміку SARS-CoV-2 показала, що, хоча вірусне виділення може бути тривалим серед інфікованих людей, будь-який живий вірус має тенденцію до видалення з дихальних шляхів протягом тижня після появи симптомів, повідомляє medikforum.

Водночас не повідомлялося про виділення живого вірусу за 9 днів після появи симптомів, навіть якщо в пацієнтів все ще були високі вірусні навантаження за результатами аналізів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Тернопільщині чоловік заразився коронавірусом утретє

За словами вченого Антоніо Хо з Університету Глазго і його колеги, це свідчить, що тривалість виявлення вірусної РНК не може бути використана для визначення тривалості зараження людини. Команда відзначає, що результати підкреслюють важливість виявлення випадків зараження на ранніх стадіях та ізоляції пацієнтів за появи перших симптомів.

За останню добу в Україні зафіксували 1197 нових випадків Covid-19. І це рекордна кількість хворих від початку епідемії в країні. Загалом коронавірус діагностували у 68 794 українців. Недуга забрала життя 1673 інфікованих. За останню добу зафіксували 23 летальні випадки. Побороти коронавірус змогли вже 38 154 особи. Із них 760 - за останню добу.

Зараз ви читаєте новину «Скільки часу люди з коронавірусом є заразними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути