понеділок, 19 жовтня 2020 18:25

Скільки часу коронавірус залишається на шкірі

Скільки часу коронавірус залишається на шкірі
Коронавірус залишається на шкірі 9 годин. Фото: Reuters

Коронавірус залишається активним на шкірі людини протягом 9 годин.

Патоген, що викликає грип, виживає на шкірі приблизно 1,8 години, йдеться в дослідженні вчених з японського Медичного університету Кіото.

"Дев'ятигодинне виживання SARS-CoV-2 (штам вірусу, який викликає Covid-19) на шкірі людини може збільшити ризик контактної передачі в порівнянні з IAV (вірусом грипу A), тим самим прискорюючи пандемію", — йдеться в повідомленні.

Під час експериментів на шкіру людини наносили по 100 тис. зразків коронавірусу і грипу. Дослідники фіксували час зникнення вірусів зі шкіри. Віруси грипу зникали за 1−2 години, а коронавірус залишався в середньому 9 годин. Вчені використовували шкіру, взяту зі зразків розтину. Живих людей не заражали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус в Україні: яка ситуація після вихідних

І коронавірус, і вірус грипу знищуються при обробці шкіри 80-процентним розчином етанолу. Його використовують у дезінфікуючих засобах для рук.

"Більш тривале виживання SARS-CoV-2 на шкірі збільшує ризик контактної передачі, проте гігієна рук може знизити цей ризик", - йдеться в дослідженні.

За найгіршого прогнозу в Україні фіксуватимуть до 35 тис. випадків вірусних захворювань за добу. Прогноз включає захворюваність на коронавірус і на грип, заявив в.о. директора Центру громадського здоров'я Ігор Кузин.

Зараз ви читаєте новину «Скільки часу коронавірус залишається на шкірі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути