неділя, 24 січня 2021 02:26

Серцевий напад: медики назвали нові приховані симптоми

Серцевий напад: медики назвали нові приховані симптоми
Серцевий напад є важким патологічним станом, яке пов'язане з гострим недоліком кровопостачання серцевого м'яза. Фото: Pixabay

Серцевий напад є важким патологічним станом, яке пов'язане з гострим недоліком кровопостачання серцевого м'яза. Причиною цього може бути закупорка тромбом або спазм артерії, яка живить серце.

У деяких випадках симптоми серцевого нападу можуть бути дуже слабкими, через що людина не відразу розуміє, що її життя в небезпеці. Експерти розповіли про неочевидні симптоми серцевого нападу, на які варто звернути увагу, пише Express.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аритмія: названі симптоми хвороби на ранній стадії

Так, людина з серцевим нападом може відчути раптове запаморочення. Нудота, втома, холодний піт, печія, нетравлення шлунка, задишка також можуть свідчити про цей стан. Найбільш помітною ознакою є тиск, сором або ниючий біль у грудях, яка може поширюватися на руки, шию, щелепу або спину.

Людина може навіть не запідозрити, що у неї стався тихий серцевий напад. Вони відбуваються частіше, ніж можна подумати, кажуть фахівці Гарвардської медичної школи.

Зараз ви читаєте новину «Серцевий напад: медики назвали нові приховані симптоми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути