пʼятниця, 29 листопада 2019 23:42

Розповіли, як потрібно перевіряти рухливість м'язів у дитини

Розповіли, як потрібно перевіряти рухливість м'язів у дитини
Дитячий масаж роблять на величезному м'ячеві

Гіпертонус в дітей - нормальне явище перші 3 місяці життя. Якщо й далі мало рухаються, погано смокчуть і не набирають вагу. Треба робити спеціальні масажі.

Про це розповідає Віктор Мисливий, дитячий реабілітолог зі Львова.

"Батьки самі можуть виявити гіпертонус у дитини. Коли неможливо відвести її руки від грудей. Або коли при нахилі голови у дитини згинаються руки і розгинаються ноги. При повороті голови наліво в цьому ж положенні ліва рука витягується вперед, ліва нога розгинається, а права згинається. Батьків має насторожити, коли у немовляти голова завжди нахилена до одного плеча, воно робить переворот тільки через один бік. Коли починає ставати, спирається не на всю стопу, а на носок. Якщо гіпертонус у дітей не вилікувати, формуються неправильна хода, постава та мова", - говорит лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому люди переїдають

Таким дітям треба стимулювати м'язи масажем. Покласти їх на великий м'яч для аеробіки й на ньому робити вправи. М'язи стають еластичнішими також після розслаблюючих ванн. У них додає м'яту, мелісу або валеріану.

При гіпертонусі допомагає плавання. Тому дітей краще купати у великій ванні. Підтримувати малюка під живіт, поки він буде працювати руками.

Какао зігріває і дарує приємні хвилини насолоди смаком. Але, разом з цим, в какао прихована велика користь для нашого організму.

Напій багатий на фенілефіламін - найпотужніший антидепресант. Він дарує прекрасний настрій і заряджає оптимізмом. Лікарі рекомендують пити какао студентам і школярам в період іспитів, а також спортсменам при підготовці до змагань. Він підвищує розумову і фізичну активність.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, як потрібно перевіряти рухливість м'язів у дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути