Ексклюзиви
понеділок, 11 лютого 2019 13:34

Рекордна зарплатня: медиків здивували результати реформи

Автор: molbuk.ua
  Марія Мудрик  є в області рекордсменом серед медиків із зарплати
Марія Мудрик є в області рекордсменом серед медиків із зарплати

Марія Мудрик із Сокирянського центру первинної медико-санітарної допомоги після реформи заробляє 22,5 тисячі гривень щомісяця.

Про це пише Мolbuk.

Марія Григорівна дві тисячі пацієнтів набрала у червні минулого року. Після сплати податків "на руки" вона отримує 18 тисяч гривень.

"Я працюю лікарем 39 років. І зараз нам дали прекрасну зарплату, про таку і не мріяли. Адже до медичної реформи отримували до п'яти тисяч гривень. Цю зарплату намагаємося відробляти. Хоча до навантаження не звикати. До реформи на дільниці мала 1600-1700 пацієнтів. Бувають дні, коли важкий прийом – приходить і по 60 людей. Працюємо на прийомі з 9 ранку до 15.30, а потім йдемо ще на виклики до хворих. Взимку завжди більше роботи. Особливо зараз, коли багато хворих із високою температурою", - уточнює лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До лікаря можна записатися онлайн

Медик вважає, що нововведення змушують лікарів відповідальніше ставитися до роботи.

"Реформи потрібно впроваджувати у нашій медицині. Як на мене, у лікаря, який уклав декларацію з пацієнтом, вже більша відповідальність за призначені обстеження, стан здоров'я людини, – каже Марія Мудрик. – Крім того, розумієш: якщо будеш погано працювати, пацієнт може перейти до іншого лікаря, а це мінус у твоїй зарплаті. Більшу зарплату почала отримувати у вересні. Спочатку цифрам у зарплатній відомості не повірила. Але така зарплата – це вже гідні гроші для медика".

Загалом декларації з лікарями підписали майже 600 тисяч буковинців. Близько 700 сімейних лікарів, терапевтів та педіатрів почали отримувати втричі більші зарплати.

Середня зарплата сімейних лікарів в Україні у 2019 році складе від 15 до 25 тисяч гривень.

Зростання платні пов'язано з впровадженнями нових правил оплати, коли людина обирає свого сімейного лікаря сама. Загалом, за її оцінкою, заробітна платня після впровадження реформи зросла в два-три рази.

Зараз ви читаєте новину «Рекордна зарплатня: медиків здивували результати реформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути