вівторок, 14 травня 2019 18:49

Розповіли правду про біологічний годинник чоловіків

Розповіли правду про біологічний годинник чоловіків
Чоловікам старше 35 років, які ще планують стати батьками, лікарі рекомендують задуматися про заморожування біоматеріалу. ФОТО: indianexpress.com

Як і в жінок, здатність породжувати життєздатне потомство в чоловіків поступово себе вичерпує.

Чим старшим є батько, тим більший ризик мертвонародження й появи під час вагітності різноманітних ускладнень, які можуть призвести до передчасних пологів або переношування. Дитина може народитися із занадто низькою масою тіла або з різними вадами, зокрема з вродженим пороком серця, вовчою пащею тощо. Ризик є, навіть якщо мати дитини набагато молодша від батька, пише видання The IndianEXPRESS.

У міру дорослішання в дитини, зачатої чоловіком старше 45 років, зростатиме ймовірність виникнення онкологічних захворювань, психічних і когнітивних розладів, зокрема й аутизму.

"Усі знають, що фізіологічні зміни, які відбуваються в організмі жінок після 35 років, впливають на зачаття, вагітність і здоров'я дитини. Однак мало-хто з чоловіків усвідомлює, що вікові зміни, яким піддається їхній організм, мають такий самий вплив. Адже, подібно до того, як із віком зменшується сила м'язів, гнучкість і витривалість організму, якість сперми протягом життєвого циклу також погіршується", — каже керівник Інституту жіночого здоров'я при Університеті Рутгерса Глорія Бахманн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виявили несподівану користь алкоголю для чоловіків

Чоловіки зранку більш активні, ніж жінки. Це показав експеримент, проведений міжнародною командою вчених з Великої Британії, США й Сінгапуру.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли правду про біологічний годинник чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути