Ексклюзиви
пʼятниця, 28 вересня 2018 14:55

Рак - не вирок: як жінкам перестати соромитися себе
7

Автор ідеї Тетяна Круковець
Участники проекту
Продюсер та організатор проекту Наталія Шахвердієва
Участники проекта
Учасник проекту Дмитро Комаров

У столичному ресторане "Black Market" презентували фотопроект "Безстрашна краса". Він спрямований на психологічну підтримку людей, які борються з онкологічними захворюваннями. У фотосесії взяли участь 27 жінок і двоє чоловіків з Києва, Одеси, Чернівців, Запоріжжя, Кривого Рогу, Дніпра, Харкова.

Створити такий проект прийшло в голову фотографу Тетяні Круковець, яка й сама лікується від раку. Особисті переживання, подолання своїх страхів і наштовхнули допомогти таким самим жінка.

"Якщо я змогла перебороти себе і сміливо подивитися в очі своїм страхам, значить, це можуть зробити і інші. У цей момент дуже важлива підтримка оточуючих, щоб людина знала, що вона не одна. Ідея проекту була прожита. Перше, з чим стикаєшся - вчора було одне життя, сьогодні вона вже інша. Ти починаєш втрачати волосся, брови, вії, і ти ховаєшся. Ця ізоляція - страшна штука. Дуже важливо, щоб був позитивний настрій і віра. А страх - вбивця. Рак - не вирок, ми живі, ми боремося. За допомогою публічних людей, що мають вагу в суспільстві, ми хочемо показати, що нас не варто боятися", - розповідає Тетяна.

При цьому Тетяна знайшла в собі сили подолати депресію і перестала соромитися своєї зовнішності. На своєму прикладі фотограф показує, як зменшити страх в суспільстві здорових людей, по відношенню до хворих. Головна мета цього проекту - привернути увагу до проблем онкологічних пацієнтів та перестати себе соромитися. Насправді, внутрішня краса є у кожного доброї і чуйної людини.

"Позитивні емоції - це те, чого всім нам не вистачає. А вони ж не тільки підбадьорюють, а роблять боротьбу за життя ще активніше" - говорить Наталія Шахвердіева, продюсер і організатор проекту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікарі зафіксували унікальний випадок зараження раком

Щорічно в Україні фіксують 100 тисяч пацієнтів з онкологічними захворюваннями. Крім виснажливих хіміотерапій, такі пацієнти постійно стикаються зі стресом через дороге лікування та суспільне відсторонення. Часто оточуючі не знають, як правильно себе вести.

По завершенню фотосесії, буде організовано виставку проекту. Потім фотографії, за бажанням автора проекту, будуть передані в інститут раку та онкологічні відділення лікарень.

Проект підтримали 50 артистів, коміків, теле і радіо ведучі, спортсмени. Серед них: Ахтем Сейтаблаєв, Дмитро Комаров, Олексій Суханов, Віталій Козловський, Римма Зюбіна, Євген Кошовий, Олена Кравець, Марічка Бурмака, Олександр Скічко , брати Шумахери, Яна Клочкова, Серж Пайє, Серж Смолін, В'ячеслав Соломка, Катерина Кістень, Дмитро Суржиков, Влад Яма, Валерій Харчишин, Ганна Свиридова, Вікторія Зубрейчук та багато інших.

Зараз ви читаєте новину «Рак - не вирок: як жінкам перестати соромитися себе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути