Ексклюзиви
четвер, 11 січня 2018 05:29

Психологи пояснили, як діють гормони під час дієти

Психологи пояснили, як діють гормони під час дієти
Вчені пояснили чому хоеться зірватись під час дієти. Фото fiski.net

На людський організм підвищено діють гормони під час бажання схуднути. Тому так сильно хочеться заборонених продуктів із високим умістом калорій. Така поведінка викликана тим, що навіть при легкому голоді виробляється гормон грелін, що змушує мозок сконцентруватися на пошуку їжі, особливо - калорійної.

"Така їжа швидше вгамовує голод, а також - здається смачнішою, тому вважається кращим вибором для задоволення потреб організму. Через скорочення калорій, організм завжди перебуває в стані легкого голоду. Тому в поле зору завжди трапляються "заборонені" продукти і переслідують думки про нездорову їжу", - пояснила Хайді Сіг, професор психології Кардіфського столичного університету у Великій Британії.

За словами Сіг, аби схуднути більшість людей скорочує споживання калорій, пише Independent. Але процес схуднення не такий простий, як може здатися на перший погляд, і виною цьому - мозок.

Як пояснює психолог, дієта завжди супроводжується відмовою від багатьох улюблених страв заради скорочення калорій. Але не дарма кажуть, що заборонений плід - солодкий. Посилаючись на вчених, Сіг пояснює, що більше людина думає про заборонені продукти, то сильніша її тяга до них. Це явище охрестили фактором придушення конкретних думок. Коли людина забороняє собі щось, то завжди в голові малює чітку картинку "забороненого плоду". Вималювана приємна дія збуджує бажання. Більше того, багато досліджень підтверджують, що мозок сприймає інформацію переважно в переконливій формі, відкидаючи частку заперечення. Тому якщо ви стверджуєте, що "не їсте шоколад", то слідом у вас напевно з'являється бажання з'їсти його.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зимові дієти, які допоможуть швидко схуднути.

Багато хто стикався із проблемою, що здавалося б відома дієта, яка допомогла багатьом, на вас не діє. Справа в тому, що її потрібно підбирати за темпераментом. Немає універсальної дієти, яка допомагає худнути всім в однаковому темпі.

Зараз ви читаєте новину «Психологи пояснили, як діють гормони під час дієти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути