Ексклюзиви
вівторок, 09 січня 2018 05:28

Психологи дали рекомендації для щастя в 2018 році

Психологи дали рекомендації для щастя в 2018 році
Медики назвали рецепти щастя в 2018 році. Фото bogushtime.com

Психологи назвали прості речі, які піднімають настрій. Медики рекомендують виконувати кілька принципів, щоб бути щасливими в 2018 році.

1. Регулярно займайтеся сексом. Сексуально активні люди, як правило, більш оптимістичні й позитивні з тої простої причини, що секс призводить до вивільнення серотоніну, природного антидепресанту. Дайте волю своїм емоціям і зніміть нервове напруження.

2. Частіше усміхайтеся. Сміх, як і фізичні вправи, змушує організм виробляти ендорфін - гормон щастя, а також зміцнює нашу імунну систему.

3. Проводьте більше часу з друзями. Соціальна взаємодія грає важливу роль у підвищенні якості життя, поліпшення здоров'я і відчутті щастя.

4. Проявляйте співчуття і увагу до інших людей. Нейробіологи і психологи виявили, що альтруїзм знижує рівень кортизолу (гормону стресу), знімає запалення, уповільнює серцевий ритм, знижує артеріальний тиск і зменшує біль.

5. Вживайте продукти, багаті на омега-3 жирні кислоти. У кількох наукових дослідженнях був виявлений зв'язок між вживанням омега-3 жирних кислот і поліпшенням настрою. Знайти ці корисні жири можна в горіхах, насінні чіа і льону, жирній рибі і деяких оліях (рапсова, оливкова).

6. Медитуйте. Медитація фокусує свідомість і тіло на теперішньому моменті. Це дозволяє нам взяти під контроль тіло і приборкати тривожні думки. Якщо медитувати по 10 хвилин на день, можна навчитися заспокоювати свій розум і тіло, зберігати спокій у стресових ситуаціях.

7. Займіться садівництвом. Стрижка газону, посадка квітів і кущів з ягодами, догляд за деревами, прополка і перекопування землі - вся ця діяльність відволікає нас від міської суєти або проблем на роботі, пробуджує в нас прості людські почуття.

8. Дрімайте. Щоб не втомлюватися і не перенапружуватися, візьміть за правило дрімати по 30 хвилин посеред дня. Такий короткий сон має багато переваг для здоров'я, робить нас більш продуктивними і творчими.

9. Тримайте при собі жувальну гумку. Під час стресу і перевтоми жувальна гумка може допомогти зняти тиск в мозку. Жування може збільшити приплив крові до мозку на 25-40%, в свою чергу збільшуючи кількість кисню, що надходить до мозку.

10. Насолоджуйтесь ароматом ванілі. Запахи можуть істотно впливати на наш настрій. Кілька наукових досліджень показали, що аромат ванілі дуже ефективний для поліпшення душевного стану.

11. Вибирайтеся на природу. Прогулянки на свіжому повітрі, особливо за містом, можуть не тільки зробити нас щасливішими, а й подолати звичку весь час думати про погане.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які знаки зодіаку стануть батьками в 2018 році.

Різдвяні фільми - один із найважливіших елементів, що налаштовує нас на свята. Пропонуємо 11 стрічок, які найкраще підійдуть для сімейного перегляду у цей казковий період. Серед них - рекомендація від українського режисера, який зняв "День народження Буржуя" і "Трубача", Анатолія Матешка.

Зараз ви читаєте новину «Психологи дали рекомендації для щастя в 2018 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути