Насіння льону покращує мікрофлору кишківника. У результаті налагоджується травлення, припиняють турбувати запори. Усе завдяки високому вмісту в насінні льону клітковини.
У складі цього продукту є також омега-3 жирні кислоти й антиоксиданти. Вони зменшують запалення, стимулюють імунітет, попереджують утворення жирової маси. Також регулюють рівень холестерину в крові, завдяки чому запобігають розвитку серцево-судинних хвороб і діабету. Повідомляє yourNews.
Споживати насіння льону можна в перемеленому вигляді або цілим. Достатньо додати невелику кількість у кашу, салат, йогурт, соус для бутербродів. Доречно вкинути насіння льону у тісто на пироги, кекси чи печиво. Корисною є також лляна олія. Нею можна заправляти салати.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли про несподівані властивості цибулі
Мікрофлора кишківника — це сукупність мікроорганізмів, які живуть у шлунково-кишковому тракті. Вона виконує чимало життєво важливих функцій. Бере участь не лише в процесах травлення й засвоєння вітамінів, а й у всіх видах обміну речовин. Підтримує нормальну роботу імунітету, впливає на швидкість виведення з організму токсинів.
Коментарі