
Влітку через високу температуру повітря зростає кількість отруєнь продуктами харчування, адже в спекотному середовищі швидше розмножуються бактерії. Поради, як уникнути отруєння в спеку, читайте нижче.
Гігієна
Оскільки в спеку бактерії розмножуються набагато швидше, їх кількість в навколишньому середовищі помітно збільшується. Тому особливу увагу потрібно приділити гігієну рук. Якщо ви збираєтеся кудись у дорогу, то обов'язково потрібно мати при собі вологі антибактеріальні серветки або гель.
Правильне зберігання продуктів
Якщо в холодильнику щось зіпсувалося, це відразу потрібно викинути, щоб уникнути зараження інших продуктів. Краще не готувати їжу на тиждень, щоб вона не стояла довго в холодильнику.
Якщо планується пікнік на природі, і дорога досить довга, не можна брати з собою продукти, що швидко псуються в звичайних пакетах. Для них потрібно мати переносну сумку-холодильник або термопакеты.
Фрукти і овочі
У спеку дуже важливо подвійну увагу приділяти миттю овочів і фруктів. Їх потрібно мити в гарячій воді не менше трьох хвилин.
Обережніше з водою
У спеку воду потрібно обов'язково кип'ятити. Також потрібно бути обережними з купанням у водоймах, адже через потрапляння зараженої бактеріями води в рот і ніс можна заразитися інфекцією. Купайтеся лише в чистих водоймах, де дозволено купання.
Вулична їжа
Через спеку важче дотримуватися гігієни, адже дезінфікувати тару і столові прилади набагато складніше, і недобросовісні продавці вуличної їжі і напоїв часто нехтують належною дезінфекцією. Тому краще уникати вуличної їжі і розливних напоїв щоб не отруїтися.
Коментарі