Ексклюзиви
середа, 27 грудня 2017 13:59

Уряд затвердив план медичної реформи на наступний рік

Уряд затвердив план медичної реформи на наступний рік
Уляна Супрун: Затвердили майже 20 актів, які впроваджують нові правила в українській системі охорони здоров'я. Фото LB.ua

Під час засідання Кабінету міністрів України у середу, 27 грудня, був затверджений план медичної реформи на 2018 рік. Про це повідомила Уляна Супрун, виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я.

"Сьогодні на засіданні Уряду наша команда представила план медичної реформи на 2018 рік! Починаємо працювати за планом одразу після підписання президентом Петро Порошенко ключового для медреформи законопроекту 6327. Від цього залежать терміни впровадження реформи", - написала Супрун на свой сторінці у мережі Facebook.

Окрім рішень для старту реформи на первинній ланці 2018 року також спростили умови для направлення на програму по лікуванню за кордоном. Прийняли Концепцію розвитку охорони психічного здоров'я в Україні на період до 2030 року. Розширили програму Доступні ліки. Впровадили міжнародну класифікацію функціонування, обмежень життєдіяльності та здоров'я для дітей і підлітків в Україні. Також затвердили новий алгоритм вибору керівника медзакладу, в якому братиме участь місцева влада, представники працівників лікарні та громадянське суспільство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медична допомога дітям залишається безкоштовною

"Всього майже 20 актів, які впроваджують нові правила в українській системі охорони здоров'я. Щоби всі українці мали доступ до якісної медичної допомоги й до якісних медичних послуг", - додала міністр.

16 грудня набув чинності наказ Міністерства охорони здоров'я про нові правила примусових медичних заходів з надання психіатричної допомоги.

Зараз ви читаєте новину «Уряд затвердив план медичної реформи на наступний рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути