Ексклюзиви
середа, 25 березня 2020 15:43

Пояснили, чому коронавірус не може бути біологічною зброєю

Пояснили, чому коронавірус не може бути біологічною зброєю
Коронавірус нестійкий в навколишньому середовищі. Фото: aa.com.tr

Коронавірусна інфекція COVID-19 не має характеристик біологічної зброї, бо є нестійкою в навколишньому середовищі і спричиняє летальні випадки в основному лише серед людей похилого віку, а не працездатного населення.

Окрім цього, генетична інформація інфекції COVID-19 на 98 відсотків подібна до коронавірусу, притаманного кажанам. Більшість учених вважають, що новий коронавірус має тваринне походження. Про це повідомляє Ukrinform.

"Цей вірус оболонковий, нестійкий, а як біологічна зброя використовуються або стійкі в навколишньому середовищі збудники, наприклад такі, що можуть зберігатись у вигляді спор, або такі, що можуть швидко спричиняти гостру тяжку хворобу в молодих людей, потенційно – військових. Тобто його характеристики не відповідають ознакам біологічної зброї", - розповіла Алла Мироненко, завідувач відділу респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус дістався до королівської родини

Біологічну зброю розробляють для масового ураження людей чи тварин. До неї належать деякі види бактерій, вірусів, паразитних грибів та бактеріальні токсини, здатні спричинити інфекційні захворювання. Бойовий штам вірусів має вражати молоде населення або ж дітей, аби не було нового покоління. COVID-19 діє на зразок природного відбору, летальні випадки фіксують в основному серед людей похилого віку й осіб із хронічними захворюваннями. У світі майже немає смертей від коронавірусу серед пацієнтів до 30 років. 80 відсотків людей, яких уражає коронавірус, хворіють у легкій формі.

Влада Китаю заявила про смерть однієї людини від іншої інфекції — хантавірусу. Від неї помер працівник-мігрант. Заразитися цим вірусом можна від інфікованих гризунів. Симптомами є лихоманка, кровотеча й пошкодження нирок.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, чому коронавірус не може бути біологічною зброєю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути