У холодний період року люди повинні особливо уважно стежити за вмістом вітаміну C, біофлавоноїдів та інших біологічно активних речовин, що підтримують імунну систему людини.
Ці речовини також добре впливають на стан суглобів, шкіру у холодну пору, пише дієтологиня Світлана Фус у Facebook.
Тому вона радить звернути увагу на грейпфрут.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які фрукти знижують артеріальний тиск
6 переконливих переваг їсти грейпфрут взимку
1. Один плід грейпфруту містить денну норму вітаміну C.
2. Половина цього фрукту (150 грамів містить 60 ккал. Тому грейпфрут можна вважати низькокалорійним.
3. Плід містить магній, кальцій, залізо, каротиноїди, калій та вітаміни групи B.
4. Грейпфрут містить ефірні олії, нікотинову кислоту, які допоможуть впоратися з безсонням та помагають при головних болях.
5. Цей фрукт має низький глікемічний індекс – 25 одиниць. Саме тому його можна вживати при діабеті.
6. Грейпфрут – це цінне джерело пектину та фітонцидів.
Чим небезпечне надмірне споживання грейпфруту
При надмірному вживанні цей фрукт може спричинити негативну реакцію шлунково-кишкового тракту. В організмі людини недостатньо ферментів для того, щоб його перетравити, оскільки він вважається екзотичним продуктом. Тому на нього може бути алергія.
Запивати таблетки соком з грейпфрута або ж заїдати фруктом не варто, оскільки спотворює дію ліків.Надмірне вживання цього фрукту може впливати на обмін естрогенів (жіночих гормонів), що може призвести до розвитку онкології. Особливо це стосується жінок у постменопаузі.
Тому дієтологиня радить включити грейпфрут у свій раціон та уникати переїдання.
Прийом вітамінів не посилює імунітет. Щоб не захворіти у сезон застуди та грипу, додатковий прийом вітамінів і дієтичних добавок може бути корисним тільки для людей, які мають до цього медичні показання.
Коментарі