четвер, 15 листопада 2018 18:20

Після користування популярною фарбою для волосся дівчина осліпла

Автор: dailymail.co.uk
  Алергія в Райлі проявилася на наступний ранок після пофарбування.
Алергія в Райлі проявилася на наступний ранок після пофарбування.
18-річна Райлі О'Браян з Великої Британії перенесла важку алергічну реакцію на фарбу для волосся від популярної марки Garnier. Дівчина отримала хімічні опіки й на 2 дні втратила зір.

Тест на чутливість до компонентів фарби перед користуванням нею Райлі не зробила, адже раніше вже користувалася продукцією цієї ж серії. Останній раз був за тиждень до інциденту. Тоді дівчина намагалася перефарбуватися в блондинку. Результат її не задовольнив: волосся вийшло рудого відтінку. Через невдачу Райлі вирішила вичекати тиждень і знову повернутися в темний колір. Оскільки алергічної реакції на фарбу цієї марки раніше не мала, тест не провела. Пише відоме британське видання Dailymail.

Перші прояви алергії виникли на другий день після пофарбування. На той час обмежувалися вони сильним набряком лобу.

"Він розпух і вдвічі збільшився в розмірі. Я запанікувала, але зрозуміла, що це реакція на фарбу. Ще декілька разів помила голову, але симптоми не зникали. Я виглядала як прибулець", — згадує Райлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Жінки зранку просинаються з підпухлими червоними повіками"

Порадившись із мамою, дівчина вирішила одразу не звертатися до лікаря й трохи зачекати. Однак ситуація лише погіршилася. Набряк поширився на очі й щоки. На лінії росту волосся утворилася червона кірка, з якої почав сочитися гній. Обличчя настільки розпухло, що дівчина не могла розплющити очі. З'явився сильний свербіж, шкіра обличчя почала пекти. Доки дісталися до лікарні, через набряк Райлі зовсім перестала бачити.

Лікарі підтвердили факт наявності алергічної реакції на фарбу. Як виявилося, засіб призвів до сильного хімічного опіку. Призначили лікування гормональними препаратами. Через 2 дні після початку терапії зір до Райлі повернувся. Через тиждень інші симптоми теж зникли.

"Мені ще дуже пощастило, що набряк не поширився на шию й не перекрив дихальні шляхи. Волосся фарбую з 14 років. Ця ситуація стала для мене важким уроком. З тих пір волосся я більше не фарбувала. І не думаю, що колись іще зважусь на це. Збираюсь відрощувати свій природний колір", — каже дівчина.

Раніше розповіли нові секрети догляду за волоссям. Як виявилося, щоб відростити довге волосся, потрібно кожні 4-6 тижнів підстригати кінчики. Частіше робити цього не варто. Також не рекомендується різко змінювати колір і користуватися спреями, які радять перукарі.

Зараз ви читаєте новину «Після користування популярною фарбою для волосся дівчина осліпла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути