Ексклюзиви
вівторок, 29 березня 2016 15:04

Перші симптоми отруєння ліками

Перші симптоми отруєння ліками
Фото: dnz189.dnepredu.com

Симптоми отруєння ліками підступні. По них дуже складно поставити правильний діагноз навіть досвідченому лікарю. Такі отруєння часто трапляються у дітей через недогляд батьків. Вони мають постійно дбати, щоб ліки були захованими. Щоб наслідки не були сумними, потрібно вчасно побачити проблему і визначити її причину.

Отруєння психотропними препаратами

Найчастіше трапляються випадки отруєння психотропних препаратів. В основному, це заспокійливі засоби та транквілізатори. Смерть від них малоймовірна, але в поєднанні з алкоголем і супутніх хворобах передозування може привести і до летального результату.

Ранні ознаки отруєння

Найпершим симптомом отруєння такими лікарськими препаратами є сон. У хворого звужуються зіниці і не реагують на світло. Періодично люди стають агресивними, млявими або загальмованими. У них навіть може текти слина та коситися очі.

Від наростання дії препарату людина може потрапити в кому. У літніх людей навіть терапевтичні дози цих ліків можуть викликати напади агресії, панічні атаки та галюцинації.

Отруєння серцевими препаратами

Друга група препаратів, якими часто отруюються люди, це ліки для лікування серцево-судинних захворювань. До таких належать бета-блокатори, антиаритмічні засоби, блокатори кальцієвих каналів та інші медикаменти.

При передозуванні ними пригнічується робота серцевого м'яза і знижується судинний тонус. Отруєння такими ліками може призвести до гострих блокадам проведення, що призводить до порушення ритму і падіння серцевого викиду. У потерпілого в такому разі можуть виникати напади стенокардії, порушення мозкового кровообігу, втрата свідомості і судомний синдром.

Потрібно ретельно стежити за дозуванням прийнятого препарату і виконувати рекомендації лікарів.

Отруєння іншими групами препаратів

Нерідко спостерігаються отруєння деякими групами антидепресантів, протиалергічними засобами і протипаркінсонічними.

При передозуванні такими препаратами спостерігається сухість слизових оболонок, розширення зіниці, прискорене серцебиття, головний біль, запаморочення і затримка сечі.

Лікарі рекомендують суворо дотримуватися інструкції. Ні в якому разі не експериментувати з дозуванням, тому що це може нашкодити здоров'ю.

Читайте також Продукти, якими можна замінити антибіотики

Зараз ви читаєте новину «Перші симптоми отруєння ліками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути