субота, 31 грудня 2016 11:50

Перепили у новорічну ніч – вживайте більше рідини

Перепили у новорічну ніч – вживайте більше рідини
Фото: nlmrb

Пити чисту воду з соком лимону рекомендує тим, хто випив зайвого дієтолог Оксана Скиталінська.

"Перепили, вам погано – пийте побільше рідини невеликими порціями. Півтора літри. Це може бути і чиста воді і кисла з соком лимоном, мінеральна без газу. Можна зробити чай з імбірем або кропом. Але пийте порціями – не так, що за раз стало погано і випиваєте велику кількість за один підхід", - розповідає дієтолог.

Також справитись з алкогольним отруєнням допоможуть сорбенти. Проте не корисні знеболювальні.

"Не потрібно пити ліки типу анальгіну чи кетанолу. Бо раптом у вас болить всередині через те, що потребуєте хірургічного втручання – бо сталося загострення апендициту чи панкреатиту. Можете випити якийсь сорбент типу ношпи, активованого вугілля. Сорбент п'ється в розрахунку одна таблетка на 10 кілограмів ваги. Але якщо вам стало дуже погано, нудить – треба терміново викликати лікаря. До його приїзду – промийте шлунок поки вода не стане чистою", - каже Скиталінська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо на застіллі перепили - на ранок не пийте каву. Порада дієтолога

Воду, сорбенти та промивання шлунку після випивки лікар-дієтолог радить як у новорічну ніч, якщо стало погано, так і на ранок, від похмілля, а також ще впродовж двох днів після застілля.

Вибирати серед вин дієтолог радить сухе. Та будь-який алкоголь брати виключно сертифікований.

"Лікарі кажуть – вибирайте сухе якісне вино. Але в сухому червоному вині є речовина терамін, яка може давати головний біль. Орієнтуйтеся на те, що ви вип'єте шампанське – краще хай його буде менше, але воно буде якісне, один раз ми все-таки святкуємо в рік. Беріть сертифіковану продукцію алкогольну, не в кіосках, не захоплюйтесь самогонкою. Якою б вона чистою була як сльоза – українці дуже люблять, а потім починаються великі проблеми", - розповідає дієтолог.

Зараз ви читаєте новину «Перепили у новорічну ніч – вживайте більше рідини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути