Аби захиститися від Covid-19 вкрай важливо мати міцну імунну систему. Тому для поліпшення захисних властивостей організму, британська лікарка Гіта Мейкер-Кларк пропонує обов'язково додати у щоденний раціон деякі овочі та фрукти.
Про це пише видання Daily Express.
"Імунна система вимагає комплексу вітамінів та мінералів: A, C, D, E, B6 і B12, цинку, заліза, міді та селену", - перераховує лікарка головні необхідні нутрієнти.
Для профілактики коронавірусу важливо вживати зелені овочі, моркву, диню, а також гарбуз і солодку картоплю. У цих продуктах багато вітаміну А. Необхідний організму вітамін Е міститься у горіхах, шпинаті й соняшниковій олії, а вітамін С у брокколі, солодкому перці, брюссельській капусті та цитрусових.
А от потребу у вітамінові D експертка порадила поповнювати за допомогою капсул із аптеки, оскільки він міститься у небагатьох продуктах, але при цьому напрочуд важливий у боротьбі з Covid-19.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкрили шокуючу правду про популярні дитячі каші: трійка найшкідливіших
Британські вчені дійшли висновку, що важкий перебіг захворювання коронавірусної інфекції і летальні випадки хвороби пов'язані з дефіцитом вітаміну D. За їх словами, він є основним фактором ризику зараження вірусом.
Коментарі