середа, 12 квітня 2017 17:57

Великодня дієта: 5 способів вберегти шлунок

Великодня дієта: 5 способів вберегти шлунок
Від переїдання болить голова і шлунок. Фото: Италия

Надлишок жирної їжі, солодощі та спиртні напої можуть перетворити святкову вечерю на муки. Під час тривалого частування, як великоднє, варто пильнувати, щоб шлунок залишився здоровим. Як цього досягти пише kobieta.pl.

Не їжте забагато. Особливо люди, які під час посту обмежували себе в їжі, можуть не відчути, як з'їли забагато для їхнього організму. Шлунок може не справитися з завданням перетравити усе, що в нього вкинули. Людина буде почувати біль в кишечнику, головокружіння, підвищення температури тіла. Варто випробувати правило трьох ложок. Саме стільки кладіть в тарілку кожної страви.

Не вибирайте забагато солодких і жирних страв. Важкими для шлунку є страви, багаті на білок, як торти з кремами. Їх споживання варто обмежувати. Краще з'їжте пісного м'яса з хроном та гірчицею. Гострі приправи покращують травлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На орбіті космонавти жують гумки проти зубного каменя

Пийте більше чистої води. Вода, узвар, трав'яний чай позитивно впливають на шлунково-кишкову систему. Алкоголь небезпечний, бо не дає про себе знати під час пиття, але через годину після прийому дає тяжкість та перешкоджає травленню. Особливо шкідливе спиртне з харчовими домішками та ароматизаторами.

Не пийте таблеток від болю в голові. Коли людина трохи вип'є, довго посидить на місці та переїсть, може почати боліти голова. Парацетамон, що міститься в таблетках від головного болю, важко перетравлюється, може призводити до отруєння. Небезпечні у сукупності зі спиртним і ліки проти грипу. Маєте ознаки інфекційного захворювання - вибирайте щось одне - або ліки, або випивку.

Не сидіть занадто довго за столом. Коли людина не рухається погано працює весь організм, не лише шлунок. Після тривалих святкових посиденьок відправляйтеся на прогулянку. Найкраще, з родиною.

Україна потрапила до рейтингу країн, де необхідно боротися з ожирінням та надмірною вагою. За даними вчених більше 25% українців мають занадто високий індекс маси тіла, який в наукових джерелах маркують, як BMI (Body mass index).

Зараз ви читаєте новину «Великодня дієта: 5 способів вберегти шлунок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути